Hakkımızda

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü 2000 yılında kurulmuş olup, 2002 yılında Yüksek Lisans Programına öğrenci almıştır. 2019-2020 eğitim öğretim döneminde 40 kişilik kontenjan ile ilk lisans öğrencilerini almaya başlamıştır.
Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) lisans programının amacı İngilizcenin yanı sıra ikinci bir yabancı dile de hakim yazılı ve sözlü çevirmen yetiştirmektir. Modern eğitim teknikleriyle, bilimsel yöntemlerin ve yaklaşımların ışığında hukuk, ekonomi, yazın, sosyal ve fen bilimleri, siyasal bilgiler, uluslararası ilişkiler, medya ve iletişim gibi çeşitli konulara ilişkin olarak alan bilgisi ve terminolojiyle tanışık, dil farkındalığına sahip, kültürel aktarım uzmanı yazılı ve sözlü çevirmenler ve çeviribilim alanında çalışmalar yapacak akademisyen adayları yetiştirmektir.

Mütercim Tercümanlık (İngilizce) mezunları hem devlet kurum ve kuruluşlarında hem de özel sektörde çalışabilmektedirler. Çevirmen, dış ticaret uzmanı, öğretim elemanı gibi unvanlarla kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektörde ise çeviri büroları, görsel ve yazılı basın organları, turizm ve yayıncılık işletmeleri, ithalat ihracat şirketleri gibi faaliyet alanlarında da istihdam olanağı yüksektir.